Monday, March 2, 2015

Lumikuningatarpäivät 26.2-1.3

Viime viikonloppuna Helsingin Talvipuutarhassa vietettiin Lumikuningatarpäiviä. Itse en päässyt käymään siellä, koska olin koko viikon puolikuntoinen ja viikonloppuna nenä oli niin tukossa, etten uskaltanut lähteä. Muiden kasviharrastajien mukaan tapahtuma oli hieno ja onnistunut. Yksi orkideaharrastaja lupasi lainata kuvia tänne, kun itselläni on kamera rikki :( Lumikuningattaren kukinta oli pikkasen myöhässä, viikon parin päästä pitäisi olla koko seinä täynnä valkoisia kukkia :) Ajattelinkin juuri, että voisin ensi viikonloppuna mennä Talvipuutarhaan käymään, jos ei ole mitään muuta ja on hyvä sää. 
 

Taas ilmeisesti seinästä kukki vasen reuna ja oikea puoli seinästä oli nupuilla. Kymbidit kukkivat Lumikuningattarien alla.  

 
 

Harrastajien kasveja oli kuulemma vähemmän, kun viime vuonna, mutta kuitenkin harrastajien kasveja oli ihan kiitettävästi. 

 

Tämän vihreän Cattleyan olisin halunnut nähdä. Kuulemma kukat tuoksuivat hyvälle. 

 

Jonkun harrastajan Pleionetkin kukkivat Talvipuutarhassa. 

 

Orkideat eivät olleet ainoita kukkia, jotka kukkivat. Talvipuutarhassa kukki myös mm. tämä Kolibrikukka (Strelitzia Reginae) 

Toivottavasti olisin ensi vuonna terve Lumikuningatarpäivien aikaan. Tänä vuonna on vielä ainakin iso näyttely marraskuussa G18-salissa ja 7.3 Suomen orkideayhdistyksen jäseniä on Espoon, Tampereen, Turun, Oulun ja Vantaan Bauhaus-myymälöissä kertomassa orkideoiden hoidosta jne.



No comments:

Post a Comment