Saturday, March 14, 2015

Ensimmäinen Tikankontti (Cypripedium)

Voi, että kun se orkidealakko kesti kauan. Eilen Viherpaja päivitti sivuilleen, että tänään saapuu kuormassa, myös Cypripediumeja, Pleioneja ja Calantheja eli siis puutarhaorkideoita. 

Olen aina haaveillut Tikankonteista, mutta mistään ei ole löytynyt. 

Lähdin tänään vähän ennen puolta päivää Viherpajaa kohti ja olin 12 jälkeen siellä. Tikankontteja oli kolmea er lajiketta: Reginae White, Kentucky Maxi ja Macra Pink. Pitkän aikaa mietin, että otanko Macra Pinkin vai Kentucky Maxin. Lopulta päädyin Macra Pinkiin. Lähetin aamulla Viherpajan omistajalle tekstiviestin, että paljonko ne Tikankontit ovat ja hän vastasi, että 29,50e. Mielestäni se oli hyvä hinta tälle. 


















Toivottavasti kasvaisi hyvin ja kukkisikin hyvin. Tämän kesän pidän sen varmaan ruukussa, mutta ensi keväänä siirrän sen kukkapenkkiin. Yritän kerätä enemmänkin puutarhaorkideoita. Toivottavasti löytäisin lisää Tikankontteja. Haluisin ainakin Kruunutikankontin (Cypripedium Reginae). Toivottavasti löytäisin joskus sellaisen. Ruukussa on viisi versoa, joten uskoisin, että kasvi kukkisi viiden kukan voimin. Toivottavasti jaksaisi kukkia. Laitoin kasvin heti parvekkeelle, kun pääsin kotiin.

No comments:

Post a Comment