Monday, January 19, 2015

Piikikkäitä pistokkaita!!

Huh...Eilinen päivä oli reissailemista, kun menin hakemaan yhdeltä kasviharrastajalta Vanhanpojan pari pistokasta. Ensin piti mennä Mellunmäestä Kamppiin metrolla ja siitä sitten bussilla Espoon. 

Echinopsis-poikanen no.2
Echinopsis-poikanen
Pistokkaiden piti jäädä pariin Echinopsiksen poikaseen, mutta EI! Sain mukaan myös pari muuta kaktuspistokasta. Sain Gymnocalyciumin ja Chamaecereus-hybridin. Ruukutin heti illalla kasvit ruukkuihin kaktusmultaan ja pohjalle laitoin vähän saviruukun palasia. Toivottavasti lähtisivät kasvamaan ja viihtyisivät. Näiden Echinopsis-poikasten emokasvi oli todella upee ja iso. Toivottavasti minunkin Echinopsikset kasvaisivat yhtä mahtaviksi. 
Chamaecereus hybr.


Gymnocalycium
Kunhan ilmat lämpenevät, niin kaktukset voi viedä ulos parvekkeelle. Siihen asti ne ovat sisällä kasvipöydällä. Toivotaan, että joku näistä kaktuksista kukkisi joskus, mutta kyllä kaktukset ovat ihan nättejä ilman kukkiakin. Mitä olen katsonut netistä kuvia, niin ainakin Echinopsiksessa on isot kukat ja tuoksuvat myös voimakkaasti. Mä en muista nähneeni kukkivaa Echinopsista koskaan, mutta voin olla väärässäkin. 

1 comment: